Volkstuin vereniging

gewijzigd datum 29-10-2015

 

 Volkstuin2-pag1

Recepten

Op deze pagina kunnen onze leden verschillende items plaatsen die ze teveel hebben of vanaf willen. 

 

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Zomerse groentelasagne

  Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

 Bereidingstijd ca 20 minuten (+ 25-30 minuten oventijd)

  Benodigdheden:

-       1 courgette

-       2 rode paprika’s

-       150 gram groene lasagnevellen

-       200 gram huttenkase

-       3 eieren

-       200 gram geraspte jong belegen kaas

-       Versgemalen zout en peper

-       3 el bakolie

-       ½ bosje basilicum

-       Extra nodig: ovenschaal van 15x20 cm en afdekfolie

  • Zet de oven op 200 graden (hetelucht op 180 graden). Snijd de courgette in plakken van ½ cm, de paprika’s in dunne repen. Vermeng de huttenkase, eieren, kaas peper en zout.

  • Bak de courgette in 2 el olie ca. 3 minuten op hoog vuur. Haal ze uit de pan. Voeg 1 el bakolie toe in de pan en bak de paprika’s ca. 2 minuten op hoog vuur.

  • Leg 6 lasagnevellen in een ingevette ovenschaal. Daarop dakpansgewijs een eerste laag courgette. Schep hier 1/3 van het ei-kaasmengsel op en 6 blaadjes basilicum. Dan achtereenvolgens 6 lasagnevellen, de helft van de paprika, 1/3 ei-kaasmengsel, basilicum en 6 lasagnevellen.

  • Zet afgedekt 25-30 minuten in de oven. Verwijder de folie 5 minuten  voor afloop. Garneer met basilicum.   

Eet u smakelijk.

kool

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Vegetarische savooiekoolsoep.

 Ingrediënten:

  • 2 uien, gesneden

  • 1 teen knoflook, klein gesneden

  • 1 kleine (ca. 1 kg) savooiekool

  • 2 middelgrote aardappelen, in kleine stukjes gekookt

  • 1 grote witte courgette, julienne gesneden

  • 2 eetlepels olie

  • Bloem en boter (om te binden als dat nodig is)

  • 100 ml room of crème fraîche

Bereiding

  • Fruit de uien, knoflook en savooiekool in de olie tot alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje olie.

  • Voeg 1 ltr water toe samen met 1 blokje groentenbouillon

  • Kook tot de ingrediënten gaar zijn.

  • Pureer de soep met de staafmixer.

  • Voeg de stukjes gekookte aardappel toe, en de in julienne gesneden courgette.

 Als het nodig is de soep licht binen met bloem/boter of maizena/melk

 Maak af met een lepeltje crème fraîche en rasp er desgewenst kaas over.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Marokkaanse Harira

  Ingrediënten:

1 ½ pond rundvlees, in kleine blokjes

300 gram kikkererwten geweekt, of 800 gram uit pot of blik

3 uien, klein gesneden

100 ml olie

½ bos peterselie, fijn gehakt

½ bos selderij, fijn gehakt

1 pakje saffraan

Zout en peper of zoveel als gewenst runderbouillon blokje(s)

2 kopjes linzen, gekookt

1 ½ kg tomaten, gepeld en klein gesneden (mag ook uit blik)

3 kleine blikjes tomatenpuree

Bloem en boter om te binden

 Bereiding

  •  Vlees en uien fruiten in de olie. Als u geweekte kikkererwten gebruikt meefruiten.

  • Als alles bedekt is met olie en het vlees een mooi kleurtje heeft, water toevoegen zodat alles royaal onder staat. Saffraan en de helft van de peterselie en selderij toevoegen.

  • Bouillonblokje of zout en peper toevoegen.

  • Als de soep gaar is.

  • Gare kikkererwten, tomaten, tomatenpuree, de rest van de peterselie en selderij en gekookte linzen toevoegen.

  • De soep proeven en eventueel zout peper of bouillonblokje toevoegen

  • De soep binden met blokjes koude boter of met maïzena.